2017-18 Συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση "ΝΕΟΛΑΙΑ 17-27"

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α2, Α3 και Α5, στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας, συμμετείχαν στην προνομοθετική δημόσια διαβούλευση για την κατάρτιση Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων "Νεολαία 17-27"., συμπληρώνοντας σχετικό ερωτηματολόγιο.
Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η Χατζηγεωργίου Μαρία η οποία συντόνισε τις συζητήσεις ώστε οι μαθητές.τριες ως σύνολο, να καταλήξουν σε κοινές απαντήσεις οι οποίες στη συνέχεια στάλθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία. 
Τις απαντήσεις που δόθηκαν ανά τμήμα μπορείτε να δείτε εδώ:
Α2, Α3 και Α5
Add a comment

2017-18 Το πείραμα του Ερατοσθένη

Το γνωστό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιμέτρου της γης, πραγματοποίησαν στις 22/9/2017, οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση των καθηγητών κ.Θεοδωρίδη Κώστα και Χατζηαντωνίου Ζαφειρίας. 
Οι μαθητές/τριες συνέλεξαν δεδομένα βασισμένα στον ήλιο και τη σκιά που δημιουργεί και με απλούς υπολογισμούς, όπως έκανε και ο Ερατοσθένης περίπου 2200 χρόνια πριν, βρήκαν την περίμετρο της γης...
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς εκτελείται το πείραμα, μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.youtube.com/watch?v=Mw30CgaXiQw                         

                                     

  

Add a comment

2016-17 Απόκτηση σήματος Αειφόρου Σχολείου

Έδρα UNESCO ΤΠΕ

στην Εκπαίδευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης   
Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου

74100 ΡΕΘYΜΝΟ                            

                                                          

   

Γούναρη 21-23,  18531 Πειραιάς

Τηλ. 210 4134960

email: aeiforo@gmail.com

www.aeiforum.eu

 

Σήμα Αειφόρου Σχολείου

Εγκεκριμένο από το ΥΠ.Ε.Θ  193616/Δ2/30-11-2015

Προς

Μαρία Πασχούδη                                           .                                                                               26-6-2017

Διευθύντρια 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

Αγαπητή Διευθύντρια,

Θέλουμε ως Συντονιστική Επιτροπή του Σήματος Αειφόρου Σχολείου να συγχαρούμε όλη τη σχολική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, για την εξαίρετη προσπάθεια προσανατολισμού του σχολείου προς την αειφορία.

Υπό το συντονισμό σας, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο τμήμα των μελών της κοινότητας εργάζεται συλλογικά, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος συνεργατικότητας και εμπιστοσύνης  μεταξύ μαθητών και καθηγητών για ένα καλύτερο σχολείο.

Θεωρούμε  την ανατροφοδότηση από τα σχολεία που συμμετέχουν ως σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία και αυτού του προγράμματος. Η αμφίδρομη αυτή διαδικασία ελπίζουμε να συμβάλλει στη βελτίωση  του ίδιου του προγράμματος   «Σήμα Αειφόρου Σχολείου» και στην εμπέδωση των αρχών του αειφόρου σχολείου για τα συμμετέχοντα σχολεία.

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, μελετώντας προσεκτικά τα στοιχεία που  υποβάλλατε προς εκτίμηση για την πιστοποίησή σας με το Σήμα Αειφόρου Σχολείου και με διάθεση παροχής θετικής ανατροφοδότησης προς τα σχολεία, σημειώνουμε τα παρακάτω:


 Παιδαγωγικό πεδίο

Παρατηρήσαμε εκτεταμένη και σε βάθος δραστηριότητα στον παιδαγωγικό πεδίο, κάτι που σημαίνει ότι το σχολείο διαθέτει αφοσιωμένους και καινοτόμους εκπαιδευτικούς, όπως επίσης και μια ηγεσία που υποβοηθά τον παιδαγωγικό αναπροσανατολισμό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε όλους τους δείκτες του πεδίου και ως εκ τούτου πληρούνται όλα τα κριτήρια για το πεδίο αυτό.

Κοινωνικό πεδίο

Και στο πεδίο αυτό παρατηρείται μεγάλη δράση και ευρύτητα κοινωνικών δράσεων, αξιοσημείωτη αφοσίωση στη δημοκρατία μέσα στο σχολείο, πολλές συνεργασίες με εξωσχολικούς φορείς κα. Ως εκ τούτου και στο πεδίο αυτό πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Περιβαλλοντικό πεδίο

Παρομοίως, όπως και στα άλλα δύο πεδία η δράση του σχολείου σας είναι αξιοσημείωτη και υπερπλήρης.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή του Σήματος Αειφόρου Σχολείου, αποφασίζει να απονείμει στο 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών την πιστοποίησή του Αειφόρου Σχολείου και ταυτόχρονα την σημαία του Σήματος Αειφόρου  Σχολείου, σημειώνοντας ότι το σχολείο αυτό είχε εξαιρετική δράση σε όλους σχεδόν τους Δείκτες Αειφόρου Σχολείου, οπότε επάξια παίρνει τη σχετική πιστοποίηση.

 

Παρακαλούμε να δεχτείτε και να μεταφέρετε στην σχολική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών τα θερμά μας συγχαρητήρια. Το πιστοποιητικό και η σημαία θα αποσταλούν τον Σεπτέμβριο.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Για την Συντονιστική Επιτροπή

Δ. Καλαϊτζίδης

Πρόεδρος  Αeiforum, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Σήματος Αειφόρου Σχολείου

 

Add a comment

2016-17 Για τον Φίλιππο...

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ο Φίλιππος και οι πόλεις του- Υιοθετώντας ένα μνημείο. Διασχολική συνεργασία με το 2οΓυμνάσιο Γιαννιτσών», στις 29-3-2017, μαθητές και μαθήτριες συνάντησαν τον κ. Κάμτση, Πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ», για μια επικοιδομητική συνέντευξη – συζήτηση.

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο λόφο Φιλίππειο στα Γιαννιτσά και μελέτησαν τον ανδριάντα του Φίλιππου Β΄. 

   

  

Add a comment

2016-17 Ποτέ πια βιβλία για πέταμα...

Τώρα που έχουμε διαθέσιμο χώρο, την πρόσφατα φτιαγμένη βιβλιοθήκη μας στο ισόγειο του κτιρίου μας, αποφασίσαμε να μην πετάμε τα βιβλία μας που πια δεν χρειαζόμαστε αλλά τα κρατήσαμε σε άριστη κατάσταση όλη τη χρονιά..

Μιας και βρισκόμαστε λοιπόν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, βάλαμε στόχο να γεμίσουμε τη βιβλιοθήκη με σχολικά βιβλία, διαθέσιμα για επαναχρησιμοποίηση - ένα ράφι για κάθε τάξη...

Για τα υπόλοιπα βιβλία έχουμε άλλα σχέδια...

 

 

Add a comment

2016-17 Τηγανέλαιο-Δεν το πετάμε, το μαζεύουμε!!!!

Μόλις μάθαμε ότι μπορούμε να ανακυκλώσουμε και μαγειρικά έλαια, τρέξαμε να δηλώσουμε συμμετοχή......Τώρα πια τα τηγανητά δεν τα θεωρούμε τόσο ανθυγιεινά....Και βάλαμε στόχο να γεμίσουμε τα βαρελάκια που παραλάβαμε...

Η ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων είναι πλέον μέρος της ανθρώπινης φύσης ιδιαίτερα σε εποχές που όλοι πρέπει να επιδεικνύουμε πράξεις σεβασμού προς το περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add a comment

2016-17 Let's do it Greece!

Στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία Let’s do it Greece με στόχο τον καθαρισμό ολόκληρης της χώρας σε μία μόνο μέρα, συμμετείχε και το σχολείο μας στις 7/4/2017, ημέρα σχολικού περιπάτου.

Μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες, εξοπλισμένοι με είδη καθαρισμού αλλά και προστασίας τους, καθάρισαν εθελοντικά την αυλή του σχολείου.  

Δείξαμε πως με μια απλή θετική κίνηση, μπορούμε εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Add a comment

Άρθρα ενότητας