2017-18 Θέλω-Δημιουργώ-Προσφέρω
Υπεύθυνες καθηγήτριες:
Παρηγορίδου Μέλα
ΠΕ06 Πατσαβούδη Ροδή ΠΕ02
Παπάζογλου Μαρία ΠΕ03
Στόχοι του προγράμματος που επιτεύχθηκαν
Οι μαθητές ενεργοποιήθηκαν από τα ερεθίσματα που δέχτηκαν, απελευθέρωσαν τη δημιουργικότητά τους, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και μέσα από την ομαδική εργασία έμαθαν να μοιράζονται ευθύνες και γνώση, έμαθαν να αναλαμβά-νουν δράση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και απέκτησαν επαγγελματικές, οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Ενθουσιάστηκαν όχι μόνο από τα αποτελέσματα του προγράμματος αλλά και από τη διαδικασία υλοποίησης. Εργάστηκαν με πολύ κέφι, με πάθος και συνεργάστηκαν άψογα αφιερώνοντας πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους. Μόνο ευχάριστα συναισθήματα μοιράστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και με την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Δράσεις που υλοποιήθηκαν:
• Επίσκεψη στο εργαστήριο της κ. Στέλλας Κωνσταντίνου. Ενημέρωση των μαθητών για την κατασκευή σαπουνιών για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.
• Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Παραμυθούπολη στον πεζόδρομο Γιαννι-τσών
• Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο και συγκεκριμένα στο σύλλογο γονέ-ων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «ΦΛΟΓΑ» και ενημέρωση των μαθητών/τριών για τις δράσεις και τα προβλήματα του συλλόγου. Οικονομική ενίσχυση του συλλόγου με χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar.
Add a comment

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα αυτό το οποίο συντόνισε η οικονομολόγος κ. Μαρία Χατζηγεωργίου, προσέφερε τη δυνατότητα σε 11 ομάδες να συμμετέχουν στο διαγωνισμό
Το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε μαζί με άλλα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας του Νομού στις 8/5/2018 στην ημερίδα «Οι μαθητές … επιχειρούν» υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Πέλλας.

Οι μαθητές/τριες ανέπτυξαν γνώσεις και ικανότητες σχετικά με:
Επτά
Η επιτυχία αυτή είναι βαρύνουσας σημασίας αν λάβουμε υπόψη ότι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν 798 ομάδες
Επίσης, από τις πέντε ομάδες που δημιουργήσαμε για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό
Η επιτυχία αυτή είναι βαρύνουσας σημασίας αν λάβουμε υπόψη ότι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν 757 ομάδες
Η ομάδα κατασκεύασε χειροτεχνίες που διέθεσε έναντι συμβολικών ποσών στην Παραμυθούπολη Γιαννιτσών (βλέπε ανάρτηση στην παρούσα ιστοσελίδα στην κατηγορία Δράσεις-Κοινωνικές δράσεις-Παραμυθούπολη) και τα έσοδα δόθηκαν στο Χωριό SOS κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης της ομάδας (βλέπε ανάρτηση στην παρούσα ιστοσελίδα στην κατηγορία Δράσεις-Διδακτικές Επισκέψεις-Χωριό SOS)