2021-22 Η Ευρώπη του Μέλλοντος μέσα από τα Μάτια των Μαθητών!

Ο μαθητής της Β΄Λυκείου Σταμενίτης Σωτήριος, εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας με τη συμμετοχή του σε συνεργατικό εργαστήριο(participatory workshop), που οργάνωσε το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής με θέμα: «Η Ευρώπη του Μέλλοντος μέσα από τα Μάτια των Μαθητών!».

Είχε την εξαιρετική ευκαιρία μαζί με 80 μαθητές από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για το πως θα ήθελαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως δρώντα στο διεθνές περιβάλλον, να καταθέσουν τις ιδέες τους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά και να ακούσουν τις απόψεις των συμμαθητών τους!

Οι μαθητές συζήτησαν ιδέες και προτάσεις για τις εξής θεματικές:

1.Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, απασχόληση/εκπαίδευση,

2.Νεολαία, πολιτισμός, αθλητισμός / ψηφιακός μετασχηματισμός

3.Ευρωπαϊκή δημοκρατία / αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια

4.Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον/υγεία

5.Η ΕΕ στον κόσμο / μετανάστευση.

Η οργανωτική ομάδα τις κατέγραψε και μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προτάσεις και οι ιδέες των συμμετεχόντων/ουσων θα ανέβουν ανώνυμα στην ειδικά σχεδιασμένη για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης πλατφόρμα: https://futureu.europa.eu/?locale=el και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ Ευρωπαϊκό κοινό!

 Η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 09:00-11:00, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ZOOM».

Λίγα λόγια από τον Σωτήρη για την εμπειρία του:

«Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, πολλή εποικοδομητική και ενημερωτική σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως θεσμό, τις αξίες της και τα θέματα με τα οποία ασχολείται, καθώς και τις συζητήσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται για την επίλυση τους. Το σημαντικότερο ήταν το γεγονός ότι για το μεγαλύτερο μέρος της συναντησης δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να συζητήσουν μόνα τους για αυτά τα ζητήματα εκφεροντας απόψεις,γνώμες και τρόπους αντιμετώπισης τους. Πανέμορφη εμπειρία και πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.»

 

  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek → Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy
  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek → Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy

Άρθρα ενότητας