2020-21 Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Οι μαθήτριες και μαθητές του Β1 και Β2 του σχολείου μας οργάνωσαν αφιέρωμα με τίτλο: «Επειδή ακριβώς είμαι γυναίκα, μου αξίζει ο σεβασμός» στα πλαίσια της Ημέρας της Γυναίκας και με γνώμονα το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει την τωρινή περίοδο στους αγώνες των γυναικών στον καιρό της πανδημίας. Κεντρική καλεσμένη μας και την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, ήταν η γιατρός, Δημητριάδου Γεωργία που εργάζεται στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς γα τον covid-19, η οποία αναφέρθηκε στην εμπειρία της στη διάρκεια της πανδημίας και στον αγώνα που δίνουν οι γυναίκες στον τομέα της υγείας. Άλλωστε, ο αριθμός των γυναικών που εργάζονται ως υγειονομικοί είναι εξαιρετικά υψηλός, λαμβάνοντας υπόψη πως οι νοσηλεύτριες μόνο αγγίζουν το 80-90% των εργαζομένων.  

Η κα. Δημητριάδου αναφέρθηκε στο βίωμά της αυτή τη δύσκολη περίοδο, που πρέπει πολλές φορές να ξεχνά, αυτή αλλά και οι συναδέλφισσες και συνάδελφοί της, την οικογένειά τους, για να προσφέρουν αφειδώς στον συνάνθρωπό τους, αλλά και τις ψυχικές αντοχές που απαιτείται να έχει η γιατρός και η γυναίκα για να ανταπεξέλθει. Εστίασε στην ανάγκη των ανθρώπων να βλέπουν τους γιατρούς ως επιστημονικό προσωπικό αλλά και ως ανθρώπους που ψυχικά τους συμπαραστέκονται στη δύσκολη περίοδο που περνούν. Τόνισε ιδιαίτερα το αίσθημα προσφοράς που διακρίνει τις γυναίκες και το γεγονός πως εργάζονται με εξαιρετική φιλοτιμία και χωρίς να φείδονται κόπου. Μας περιέγραψε με τα δικά της μάτια την όμορφη γιορτή που ετοίμασε το προσωπικό του νοσοκομείου τα Χριστούγεννα για τους ανθρώπους που δεν ήταν στη θαλπωρή του σπιτιού τους και για όσους ασθενούσαν. Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητριών και μαθητών, που με σοβαρότητα προβληματίστηκαν και πρόσθεσαν τη δική τους άποψη στο θέμα της προσφοράς και του αγώνα των γυναικών.

Στη συνέχεια, η μαθήτρια Βογιατζόγλου Κατερίνα παρουσίασε την ιστορική εξέλιξη της επετείου με αναφορές στους διαρκείς αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα, ισότιμη αναγνώριση της εργασίας και προσφοράς τους και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κατόπιν, ο μαθητής Πολυχρονιάδης Φίλιππος παρουσίασε στόχους της Ε.Ε. για τη βελτίωση της ζωής και της θέσης της γυναίκας, παρουσιάζοντας γυναίκες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Επιτροπών του και με την προσωπικότητα και τις γνώσεις τους θέτουν το δικό τους λιθαράκι στη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε με μουσικά ακούσματα για τη γυναίκα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πασχούδη Μαρία, φιλόλογος, Καραπιπέρη Αφροδίτη , θεολόγος

 

 • 1
 • 10
 • 11
 • 12
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Simple Image Gallery Extended

Add a comment

2020-21 Banners για την Ελληνική Επανάσταση

Ξεκινώντας μια σειρά δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, προμηθευτήκαμε και τοποθετήσαμε σε εμφανές σημείο του σχολείου μας, banners με Ήρωες της εποχής ώστε να μας θυμίζουν τους αγώνες της εθνεγερσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for Greek → Greek...
    
  • Create a new word list...
 • Copy
Add a comment

2019-20 Ημέρα μνήμης ολοκαυτώματος Εβραίων

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης της 27-1-2020 για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, δύο τμήματα της Γ΄τάξης της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, συμμετείχαν στην εκπόνηση ενός project, σχετικού με το Ολοκαύτωμα, τη διατήρηση της μνήμης και τη μη επανάληψη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Στις 29-1-2020 οι μαθητές/τριες αρχικά παρακολούθησαν ταινία-αφιέρωμαμε τίτλο" Οι Καλεφ". Γλώσσα της ταινίας ήταν τα σερβικά με αγγλικούς υπότιτλους. Η ιστορία αφορούσε μια οικογένεια Εβραίων στο Βελιγράδι ,τον αφανισμό μελών της και τη διάσωση κάποιων με τη βοήθεια συνανθρώπων τους. Η ταινία προέρχεται από την Ταινιοθήκη, που περιλαμβάνει αληθινές μαρτυρίες, του μη κυβερνητικού οργανισμού, Centropa. Κατόπιν, ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές/ τριες. Στη 2η φάση χωρισμένοι σε ομάδες επέλεξαν μια φωτογραφία από τη συλλογή του Centropa και προσπάθησαν να γράψουν την ιστορία των ανθρώπων πίσω από τη φωτογραφία , όπως η κάθε ομάδα φανταζόταν βλέποντας τα πρόσωπα. Άλλοι έγραψαν ημερολόγιο, άλλοι κατέγραψαν, άλλοι αφηγήθηκαν. Η καλύτερη ιστορία θα βραβευτεί από το σχολείο μας με ένα βιβλίο για το Ολοκαύτωμα και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η δράση εντάσσεται στην προσπάθεια του σχολείου μας να συμβάλει στην πρόληψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Η δράση αυτή είναι η 3η στη σειρά που πραγματοποιούμε εφέτος στα πλαίσια της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της απόδοσης τιμής στο Ολοκαύτωμα: Επισκεφθηκαμε πρώτον το Εβραϊκό Μουσείο και τη Συναγωγή στη Θεσσαλονίκη, δεύτερον η διευθύντρια συμμετείχε σε εκπαιδευτικό διήμερο σεμινάριο του Centropa στη Θεσσαλονίκη και τρίτον μέσα στην τάξη εκπονήσαμε σχετικό project με τους μαθητές.
Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις. Άλλωστε, ως σχολείο European Parliament School Ambassador θα συνεχίσουμε παρόμοιες δράσεις σχετικές με το σεβασμό του ανθρώπου και την Ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πασχούδη Μ. Τζιοτζιου Γ., Χάρμανας Χ.

 

 • 1
 • 2
 • 3
 • 6
 • 7
 • 8

Simple Image Gallery Extended

Add a comment

2018-19 Συνέντευξη στην TV100

Την Τετάρτη 20/2/2019 στις 13:45 ο καθηγητής του σχολείου μας Γιώργος Γρηγοριάδης και η μαθήτριά μας Παναγιώτα Κουκίδου, βρέθηκαν στην εκπομπή της TV 100 "Πέριξ" με παρουσιάστρια την Βιβή Ανδρίτσου. Προσκλήθηκαν για να μιλήσουν ζωντανά ως βασικοί συντελεστές του ντοκιμαντέρ του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών "Ψήγματα Ιστορίας Γαλανόλευκου Χρώματος" με το οποίο συμμετέχουμε στο 5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό: "Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες 2018 - 2019". Τους συνόδευσαν και οι δύο άλλες μαθήτριες που συμμετείχαν στο ντοκυμαντέρ Βαβουλίδου Αναστασία και Αγγελάρη Ταρσηζία, οι οποίες έζησαν από κοντά τη μοναδική εμπειρία μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ όλους τους συντελεστές του ντοκυμαντέρ και τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον διαγωνισμό.

  

 

 

Add a comment

Περισσότερα: 2018-19 Συνέντευξη στην TV100

2018-19 Μαθήτριά μας εκπαιδεύτρια ΚΑΡΠΑ

Η μαθήτρια μας της Β΄λυκείου Παναγιώτα Κουκίδου συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια ΚΑΡΠΑ του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβουλιο Αναζωογόνησης) στο σεμινάριο πρώτων βοηθειών που πραγματοποιήθηκε στις 19/02/2019 στο ΓΕΛ Αριδαίας από το Kids Save Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές, το οποίο φιλοξενήσαμε πέρυσι και εμείς στο σχολείο μας.

Η Παναγιώτα, παίρνοντας ως αφόρμηση το περσινό σεμινάριο, συνέχισε με την παρακολούθηση σεμιναρίου εκπαιδευτών κι έτσι πήρε τον τίτλο της εκπαιδεύτριας του ERC.

Μπράβο Παναγιώτα!!! Χαιρόμαστε για σένα και σε καμαρώνουμε….

 

Add a comment

2018-19 Συνέντευξη στην TV100

Έξι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επιμορφώθηκαν στις 18/1/2019 για το Πρόγραμμα που υλοποιούμε: "Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".
Η διευθύντρια κ.Πασχούδη Μαρία έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό συνεργείο που κάλυπτε την εκδήλωση η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή "Με το 3" στην ΕΤ3 με την Έλσα Ποιμενίδου.
Στο παρακάτω link η συνέντευξη ξεκινάει στο 34΄
https://webtv.ert.gr/promo-ert3/18an2019-me-to-tria/

 

Add a comment

2018-19 Ονοματοδοσία του σχολείου σε "Άννα Κομνηνή"

Το σχολείο μας, μετά από μακρά αναζήτηση ονόματος και ξεπερνώντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, απέκτησε ονοματεπώνυμο...
Στις 17/12/2018 με μία σεμνή τελετή, έγινε η επίσημη ονοματοδοσία του σχολείου μας σε

«ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ»

και τα αποκαλυπτήρια της υπέροχης πινακίδας που θα κοσμεί από δω και πέρα την πρόσοψη του κτιρίου. Έργο της κ.Άννας Καπνοπούλου, γραφίστριας και μέλους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η οποία αφιλοκερδώς συνεργάστηκε με το σύλλογο διδασκόντων για το τελικό αποτέλεσμα. Θα αποτελεί επίσης και το λογότυπο του σχολείου μας.

Για την Άννα Κομνηνή μίλησε πολύ γλαφυρά η κ. Μαρία Τζιάτζη, καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόρης, ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Μπαχαράκης Θωμάς.και άλλοι επίσημοι.
Ακολούθησε κέρασμα που διοργανώθηκε με την επίβλεψη του δραστήριου 15/μελούς μαθητικού συμβουλίου.

 

 

 

Add a comment

Άρθρα ενότητας