2018-19 Ονοματοδοσία του σχολείου σε "Άννα Κομνηνή"

Το σχολείο μας, μετά από μακρά αναζήτηση ονόματος και ξεπερνώντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, απέκτησε ονοματεπώνυμο...
Στις 17/12/2018 με μία σεμνή τελετή, έγινε η επίσημη ονοματοδοσία του σχολείου μας σε

«ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ»

και τα αποκαλυπτήρια της υπέροχης πινακίδας που θα κοσμεί από δω και πέρα την πρόσοψη του κτιρίου. Έργο της κ.Άννας Καπνοπούλου, γραφίστριας και μέλους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η οποία αφιλοκερδώς συνεργάστηκε με το σύλλογο διδασκόντων για το τελικό αποτέλεσμα. Θα αποτελεί επίσης και το λογότυπο του σχολείου μας.

Για την Άννα Κομνηνή μίλησε πολύ γλαφυρά η κ. Μαρία Τζιάτζη, καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόρης, ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Μπαχαράκης Θωμάς.και άλλοι επίσημοι.
Ακολούθησε κέρασμα που διοργανώθηκε με την επίβλεψη του δραστήριου 15/μελούς μαθητικού συμβουλίου.

 

 

 

Add a comment

2018-19 Πλανητούπολη

Πλανητούπολη: Ένας μικρός θόλος που κρύβει τα μεγάλα μυστικά του σύμπαντος...
Στις 21/11/2018 στήθηκε στο χώρο του γυμναστηρίου το πρώτο ψηφιακό Πλανητάριο της Θεσσαλίας και τις προβολές του παρακολούθησαν μαθητές του σχολείου μας και του 2ου γυμνασίου.

 


Add a comment

2018-19 Προβολή ιστορικού ντοκυμαντέρ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, διοργανώσαμε προβολή στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, της αναθεωρημένης-συμπληρωμένης έκδοσης του ιστορικού ντοκυμαντέρ που δημιούργησε ο συνάδελφος Γιώργος Γρηγοριάδης.

 

Add a comment

2018-19 Βραβεύσεις διακριθέντων σε διαγωνισμούς

Δημιουργώντας παράδοση ο Δήμος μας, βράβευσε στις 1/10/2018 στο Πνευματικό Κέντρο τους μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς πανελλήνιους και περιφερειακούς, αθλητικούς και άλλους, κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς.
Από το σχολείο μας βραβεύτηκαν πάρα πολλοί μαθητές επειδή πρώτευσαν σε διαγωνισμούς ποίησης, σκοποβολίας, επιχειρηματικότητας, κοινωνιολογίας, πολιτικής επιστήμης, πάλης, κινηματογράφου και βουλής των εφήβων.
Την εκδήλωση επιμελήθηκε και φέτος ο δημιουργικότατος και ακούραστος συνάδελφος Γιώργος Γρηγοριάδης. 

 

 

 

 

 

 

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2018-19 Βραβεύσεις διακριθέντων σε διαγωνισμούς

2017-18 ΚΓ΄Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

Η Σοφία Τερζή, μαθήτρια της Β΄λυκείου, και η Ευγενία Δεμιρτζόγλου, μαθήτρια της Α΄λυκείου, εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας στην ΚΓ΄ Σύνοδο Βουλής των Εφήβων που έγινε στις 2-6 Ιουλίου 2018 στην Αθήνα...

 

 

 

 

 

Η Σοφία μας είπε τα εξής:

«Η εμπειρία ήταν σίγουρα πρωτόγνωρη και πολύ ιδιαίτερη. Ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε πράξη όλα αυτά που μας λένε , να χρησιμοποιούμε την κριτική μας ικανότητα και όχι την παπαγαλία. Πραγματικά εάν μου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανα ξανά και ξανά. Περάσαμε πολύ όμορφα και ακόμη και εάν αρχικά οι δραστηριότητες μας φάνηκαν λίγες , έπειτα στην πράξη είδαμε πως είχαμε ένα πολύ σωστά οργανωμένο και καλό μελετημένο πρόγραμμα.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλα τα παιδιά, γιατί είναι ένα πρόγραμμα που σου δίνει την ευκαιρία να εκφραστείς αλλά και να ακουστείς. Αξίζει τον κόπο των διοργανωτών αλλά και του κράτους. Είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες τόσο της δίκης μου όσο και της ζωής των άλλων παιδιών.»

Η Ευγενία συμπλήρωσε…

«Η εμπειρία μου στην φετινή ΚΓ΄ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων ήταν για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αυτό όμως δεν έγινε αμέσως από την στιγμή που κληρώθηκα στο πρόγραμμα, μα από την στιγμή που τελείωσε η σύνοδος και επέστρεψα ξέροντας ότι όχι απλά είπα αυτά που είχα στο μυαλό μου, αλλά κυρίως άκουσα καινούργιες απόψεις και μπόρεσα χάρη σε αυτές να τεκμηριώσω την σκέψη μου και να διευρύνω τον ορίζοντα μου. Θεωρώ ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που με έκαναν να θεωρήσω την φετινή σύνοδο τόσο ωραία ήταν το θέμα της, δηλαδή η διαφορετικότητα καθώς στις μέρες μας είναι ένα φλέγον θέμα με πολλές και διαφορετικές απόψεις πάνω στους τομείς της. Ήταν λοιπόν πολύ σημαντικό να ακουστούν και οι σκέψεις της γενιάς του μέλλοντος, καθώς αυτή θα μας αντιπροσωπεύσει πάνω στο θέμα όταν έρθει η ώρα. Αυτό που παρατήρησα ήταν πως τα περισσότερα παιδιά ήταν θετικά πάνω στο θέμα και δεν εξέφρασαν κάποια ρατσιστική άποψη. Τέλος, αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στην σύνοδο ήταν ότι καμία άποψη δεν αντιμετωπίστηκε ως λάθος. Θεωρώ ότι κανένα παιδί δεν έχει κάτι να χάσει κάτι αν προσπαθήσει να μπει στο πρόγραμμα.»

 

Υπεύθυνες της δράσης ήταν οι κυρίες Κοντίδου Ξανθή και Χατζηγεωργίου Μαρία

 

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2017-18 ΚΓ΄Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

2017-18 Συνέντευξη στην TV100

Στιγμιότυπα από τησυνέντευξη που έδωσαν ο κ.Γιώργος Γρηγοριάδης και ο μαθητής μας Σωτήρης Ζώτος στην κ. Βιβή Ανδρίτσου για την εκπομπή Πέριξ της TV100 στις 29/5/18.

Αφορμή στάθηκε η δημιουργία του ταξιδιωτικού μας ντοκυμαντέρ «60 λεπτά Πέλλα» και η συμμετοχή του στο διαγωνισμό CameraZizanio.
Πρωτόγνωρη και αξέχαστη εμπειρία..

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη

  

 

Add a comment

2017-18 Κατά του καπνίσματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου, η κ. Αργυρώ Παπαθεμιστοκλέους δημιούργησε μια αφίσα, για να πενθυμίζει σε ολους μας τις βλαβερές του συνέπειες.

Η αφίσα αναρτήθηκε στην είσοδο του σχολείου για να είναι ορατή από όλους.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add a comment

Άρθρα ενότητας