2017-18 Διήμερη στο Βόλο

Με το πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας "Θέλω -Δημιουργώ-Προσφέρω " το Α5 ταξίδεψε στο Βόλο για το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου 2018!
Την πρώτη μέρα σήμερα επισκέφθηκαν το Αρχοντικό Σβαρτς στα Αμπελάκια, το Αρχοντικό Κοντού- Μουσείο Θεόφιλου στην Ανακασιά, και το Μουσείο πλινθοκεραμοποιίας στοΒόλο.
Το πρόγραμμα ήταν πολύ γεμάτο και τη 2η μέρα. Επισκέφθηκαν το Σύλλογο Φλόγα, την Εκκλησία Παμμέγιστων Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου και ταξίδεψαν με τον Μουτζούρη.

Συνόδεψαν οι κυρίες Παπάζογλου Μ, Πατσαβούδη Ρ και Παρηγορίδου Μ.

 

 

Add a comment

2017-18 ΘΕΡΜά λουτρά και ΘΕΡΜοκήπια

Την μοναδικά αναζωογονητική και θεραπευτική εμπειρία των θερμών λουτρών, έζησαν μαθητές/τριες της Α΄λυκείου, που επισκέφθηκαν το Λουτράκι Αριδαίας με τα περιβαλλοντικά προγράμματα "Η χλωρίδα του τόπου μας-Ο κήπος μας" και "Αγαπώ το περιβάλλον" στις 11/5/2018.

Η εξωτερική πισίνα τους υποδέχτηκε "θερμά", ενώ νωρίτερα είχαν ξεναγηθεί στο Λαογραφικό μουσείο και τις εσωτερικές μικρότερες πισίνες.
Θερμότατη όμως ήταν και η υποδοχή από τον διευθυντή και τους γεωπόνους της επιχείρησης NOVA GREEN Α.Ε στο Παλαίφυτο, οι οποίοι περιέγραψαν τον τρόπο λειτουργίας των θερμοκηπίων.
Την εκπαιδευτική επίσκεψη συνόδεψαν οι κ: Μπαλλή Μαλάμω, Παπάζογλου Μαρία, Χαρμάνας Χρήστος, Παρηγορίδου Μέλα και Θεοδωρίδης Κώστας.

 

 

 

Add a comment

2017-18 Κέντρο Ιστορίας και Λευκός Πύργος

Το πολιτιστικό πρόγραμμα "Από τον Πύρρο στις....Γυναίκες Ηπειρώτισσες, ξαφνιάσματα της φύσης" -Ο τόπος και οι άνθρωποι. Διασχολική συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών" , ταξίδεψε στις 22/3/18 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ιστορίας και στο Λευκό Πύργο.....Ακολουθεί ταξίδι στην Αλβανία-Βόρειο Ήπειρο τον Απρίλιο...
Υπεύθυνες οι φιλόλογοι Πασχούδη Μ, Τζιότζιου Γ και Σολδάτου Ν.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2017-18 Κέντρο Ιστορίας και Λευκός Πύργος

2017-18 Λουδίας και Βιολογικός καθαρισμός

Εκπαιδευτική εκδρομή των δυο περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου μας "Η χλωρίδα της περιοχής, ο κήπος μας" και "Αγαπώ το περιβάλλον", έγινε στις 20/3/18. Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • Επίσκεψη στο βιολογικό καθαρισμό και ξενάγηση- ενημέρωση από τον κ. Ματζανά.
  • Επίσκεψη στο Λουδία και ενημέρωση από τον κ. Μαξούρη για τον κωπηλατικό όμιλο και την κωπηλασία.

Στο Λουδία, εκτός προγράμματος, είχαμε τυχαία συνάντηση με την ομάδα κωπηλασίας του Βόλου ΟΕΑ- ΝΑΒ, ο οποίος έχει πολλές επιτυχίες σε παγκόσμια και βαλκανικά πρωταθλήματα και οι πιο πολλοί αθλητές του ομίλου έχουν συμμετοχή στην εθνική ομάδα. Ο προπονητής τους κ. Σάμιος Σίμος είχε την καλοσύνη να μας μιλήσει.

Διοργάνωσαν και συνόδευσαν οι Παπάζογλου Μ, Μπαλλή Μ, Χαρμάνας Χ, Πατσαβούδη Ρ, Παπαθεμιστοκλέους Α και Παρηγορίδου Μ.

Παρακολουθείστε βίντεο από την ομιλία του κ.Σάμιου για την κωπηλασία:

https://www.facebook.com/1508400246119986/videos/1857710001189007/

https://www.facebook.com/1508400246119986/videos/1857707624522578/

Add a comment

2017-18 Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Παρακολουθούμε, παρατηρούμε, σχολιάζουμε, εκπαιδευόμαστε.

Η ομάδα επιχειρηματολογίας του σχολείου μας παρακολούθησε τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στις 19/3/2018 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στα πλαίσια της προετοιμασίας της. Συνόδευσαν οι κ.Πασχούδη και Παπαθεμιστοκλέους.

 

 

Add a comment

2017-18 Ποταμός Λουδίας

Σε μια εξαιρετική ημέρα εξελίχθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη που έγινε στις 7/11/2017 στον ποταμό Λουδία, όσων παρέλασαν πίσω από τη σημαία του σχολείου μας στις δύο παρελάσεις.

Ο κ. Δημήτρης Κουρσαράκος, σύμβουλος Φυσικής Αγωγής, ενέπλεξε τους μαθητές/τριες σε δράση με τον τίτλο "ΌΧΙ στη ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο".

Ο δε παγκοσμιονίκης στην κωπηλασία, Βασίλης Τσαλικίδης, μας ξενάγησε στους χώρους προετοιμασίας των κωπηλατών.

Τέλος, τα βλέμματα όλων ξεκουράστηκαν ακουμπώντας απαλά στο φθινοπωρινό τοπίο και τα ήρεμα νερά του ποταμού.

Συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Μ. Πασχούδη, Μ. Χατζηγεωργίου, Ν. Καλλιωτάκη , Γ. Γρηγοριάδης και Ν. Βαλιέρος

 

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2017-18 Ποταμός Λουδίας

2015-16 Φεστιβάλ Μαθητικής Έκφρασης και Δημιουργίας 2016

Ζωηρό χειροκρότημα απέσπασαν οι μαθητές/τριές μας που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα-δράσεις τα οποία παρουσίασαν στο Φεστιβάλ Μαθητικής Έκφρασης και Δημιουργίας 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών στις 20/4/2016. Ταυτόχρονα παρακολούθησαν και τις δράσεις των άλλων σχολείων της περιοχής μας. Μαζί τους ως κοινό των παρουσιάσεων, μετέβησαν και τα τμήματα Β3 και Β4.

Αρχηγός ορίστηκε η κ Κωνσταντινίδου και συνοδοί οι: Γρηγοριάδης Γ, Σκάρπος Σ και Μακαριάδης Σ.

 

Add a comment