2020-21 Επιλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Ο μαθητής μας Βασίλης Χατζηγεωργίου, μετά από τη συμμετοχή του στην 40η Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στη Θεσσαλονίκη, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην καλοκαιρινή Διεθνή Σύνοδο «Warsaw 2021- 93rd International Session of the European Youth Parliament» που θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου 2021.

Εξαιτίας της πανδημίας το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Η γλώσσα εργασιών του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Του ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και είμαστε σίγουροι ότι θα μας εκπροσωπήσει επάξια!!!

 

 

 

 

Add a comment

2020-21 3η Πανελλήνια νίκη στο διαγωνισμό European Money Quiz

Την 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΘΕΣΗ κατέλαβε στον τέταρτο Εθνικό Διαγωνισμό για το Χρήμα «European Money Quiz 2021», η ομάδα του σχολείου μας που αποτελούνταν από τις μαθήτριες της Α΄λυκείου:

Τριφτίδη Ανθή Α4

Μπουράκη Ελευθερία Α4

Δεληλαμπάκη Χρυσάνθη Α1

Σαμαρά Πασχαλίνα Α4

Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, διεξήχθη στις 23/3/2021 διαδικτυακά.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε επίσης ακόμη μια ομάδα με τους Σταμενίτη Σωτήρη και Καραγιάνη Μανόλη μαθητές της Α΄τάξης οι οποίοι τα πήγαν εξαιρετικά καλά.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρουν όλα τα παιδιά από καρδιάς και τα εύχονται κάθε πρόοδο με την προτροπή να βάζουν πάντα υψηλούς στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν με επιμονή, μεράκι και όρεξη για μάθηση.

Υπεύθυνη για τον διαγωνισμό ήταν η οικονομολόγος μας κ. Χατζηγεωργίου Μαρία, που τους οργάνωσε, τους εμψύχωσε και τους καθοδήγησε.

Χάρη στη νίκη τους αυτή, το σχολείο μας έλαβε ως έπαθλο έναν σταθερό υπολογιστή.

 

 

Add a comment

2020-21 Συμμετοχή στο διαγωνισμό ΕΝ ΕΡΓΩ

Το σωματείο Εν Έργω προκήρυξε Διαγωνισμό Δοκιμίου με θέμα "Η σχέση των νέων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση" δίνοντας στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να κατονομάσουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής τους.

Ο μαθητής μας της Α΄λυκείου Σταμενίτης Σωτήρης συμμετείχε μ΄ένα μεστό κείμενο στο οποίο ανέπτυξε τις απόψεις του με επιχειρήματα.

 

Ένα δείγμα του κειμένου:

«…Κατά συνέπεια, οι νέοι σήμερα αισθάνονται αδιαφορία για τον πολιτικό τομέα καθώς δε βλέπουν να πραγματώνει τον πραγματικό σκοπό του που είναι η επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στην πόλη και τον δήμο και τη βελτίωση και ανάπτυξή του μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Αντίθετα αντιμετωπίζουν, στην πλειονότητά τους, με επιφύλαξη και δυσπιστία και όσους νέους δείχνουν ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκησηκαι θεωρούν ότι είναι γι’ αυτούς μια δίοδος εκπλήρωσης των προσωπικών τους επιδιώξεων, μια νοοτροπία που κληρονομούν από τους ενήλικες, εξαιτίας του πελατειακού συστήματος που κυριαρχεί μεταξύ αυτών και των πολιτικών….»

 

 

Add a comment

2019-20 Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό οικονομικών ΕΡΜΗΣ

Θερμά συγχαρητήρια στη απόφοιτη πλέον μαθήτριά μας Κουκίδου Παναγιώτα που στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό οικονομικών ΕΡΜΗΣ που διεξήχθη στις 23/5/2020  έλαβε τη 12η θέση και βραβεύεται. Είναι ΠΡΩΤΗ στο νομό Πέλλας και ΤΡΙΤΗ στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στις οικονομκές σπουδές της επιλογής της.

Υπεύθυνη του διαγωνισμού είναι η εκπαιδευτικός μας Χατζηγεωργίου Μαρία, οικονομολόγος.

Add a comment

2018-19 2ο βραβείο στο διαγωνισμό ταινιών Πάνος Μυλωνάς

Το 2ο Βραβείο κατέκτησε η ταινία μας "Απουσίες" στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" με θέμα: "Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη".

Συγχαίρουμε θερμά τους δημιουργούς της ταινίας εκπαιδευτικούς Χατζηγεωργίου Μαρία και Γιώργο Γρηγοριάδη καθώς και τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν σ΄αυτήν.

Στη βράβευση που έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα στις 23/5/2019 παρευρέθηκε ο κ.Γιώργος Γρηγοριάδης ο οποίος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του σχολείου.

Στην ταινία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Αζοΐδου Ναταλία, Αθανασέλος Στάθης, Αραμπατζής Ζάκης, Βαγγέλη Βασίλης, Δεληπαναγιώτης Γιώργος, Ζώτος Σωτήρης, Κάμτσης Αθανάσιος, Κασαπούδης Νίκος, Κεσόγλου Άρης, Κρουσταλέλης Παναγιώτης, Μακρίδου Δέσποινα, Μαλόλι Χρίστος, Μιχάλογλου Γιάννης, Μπουλουσάκης Δημήτρης, Παπαδοπούλου Χριστίνα, Πέσιος Ραφαήλ, Σαλμανίδου Οσία, Τσακίρη Κερασία, Φωκιανού Ελένη, Φωκιανού Ελισάβετ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία στο youtube

   

Add a comment

2018-19 2ο Βραβείο του ντοκυμαντέρ μας για την Κύπρο

To 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία ταινίες τεκμηρίωσης κατέκτησε η ταινία μας " Ψήγματα Ιστορίας Γαλανόλευκου Χρώματος". Στο διαγωνισμό "ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ" συνολικά συμμετείχαν 260 σχολεία και 14.500 μαθητές από Κύπρο, Ελλάδα και Ομογένεια. Το ντοκυμαντέρ ήταν συμπαραγωγή του σχολείου μας και του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν ο εκπαιδευτικός Γιώργος Γρηγοριάδης και οι μαθήτριες Δεμερτζίδου Ευγενία, Βαβουλίδου Αναστασία και Κουκίδου Παναγιώτα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους συντελεστές και από τα δύο σχολεία. 

Δείτε το ντοκυμαντέρ στο youtube:

 

Add a comment

2018-19 Απ΄το Euroscola στο Στρασβούργο

Η μαθήτριά μας Σάντυ Σενικίδου που ως βραβευθείσα στο διαγωνισμό Εuroscola επισκέφθηκε το Στρασβούργο στις 6-9/2/2019, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της:

 

«Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσκεψή μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η γνωριμία και η συνεργασία με τους υπόλοιπους μαθητές τόσο της Ελλάδας, όσο και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών ήταν πολύτιμη εμπειρία. Γνωρίσαμε από κοντά το κοινοβούλιο, δουλέψαμε ως ευρωβουλευτές και έτσι κατανοήσαμε από μέσα τη λειτουργία των θεσμών, την αξία της δημοκρατικής Ευρώπης και τη σημασία της για το μέλλον μας. Εύχομαι να δοθεί σε όλα τα παιδιά η ίδια δυνατότητα.»

Η ομάδα παιδιών από την Πέλλα που επισκέφθηκαν το Ευρωκοινοβούλιο αποτελούνταν από 4 άτομα.

Η Σάντυ είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας δράσεων του σχολείου μας για το πρόγραμμα: Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

 

Add a comment

Περισσότερα: 2018-19 Απ΄το Euroscola στο Στρασβούργο

Άρθρα ενότητας