2017-18 Εθελοντικές δράσεις Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Εκπλαγήκαμε…θαυμάσαμε… ευαισθητοποιηθήκαμε…συγκινηθήκαμε…

Το ταξίδι μας στις εθελοντικές δράσεις του Αη Γιώργη με το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, το Γεύμα της Αγάπης, και το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέσα από τις περιγραφές του παπα Γιάννη, του παπα Γιώργη και της πρεσβυτέρας Κατερίνας, μας συνεπήρε. Χαρήκαμε για το τεράστιο μέγεθος του εθελοντικού έργου που αθόρυβα προσφέρεται από τους συμπολίτες μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι η κοινωνική προσφορά και η υποστήριξη των συνανθρώπων μας, είναι η βάση για μια κοινωνία κατανόησης, αλληλοσεβασμού, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Η επίσκεψη έγινε στις 9/3/2018 στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας Α΄λυκείου και της ενότητας που αφορά τον Εθελοντισμό. Αρχηγός επίσκεψης η κ. Χατζηγεωργίου ενώ συνόδευσε και η κ. Πασχούδη.

     

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2017-18 Εθελοντικές δράσεις Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

2017-18 ΑΠΘ και ΠΑ.ΜΑΚ

Το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονία επισκέφθηκε στις 6/3/18  η Β΄λυκείου με σκοπό να ενημερωθεί για τις σχολές και τα τμήματα αλλά και να περιηγηθεί στους πανεπιστημιακούς χώρους. Χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, με βάση τα ενδιαφέροντά τους, επισκέφθηκαν την Ιατρική, τη Φιλοσοφική, τη Θεολογική και το ΠΑ.ΜΑΚ. 

 
 
 
 
 
 
Ελπίζουμε να βοηθηθούν στις επιλογές τους.
Αρχηγός εκδρομής ήταν ο Γκένης Α και συνοδοί οι Παπαδόπουλος Γ, Καραμπάση Ό, Κοντίδου Ξ και Χατζηγεωργίου Μ.
 
 

2017-18 Μίεζα Ημαθίας

Στις 5/3/18 η Γ΄λυκείου επισκέφθηκε τους Μακεδονικούς τάφους της Κρίσεως και των Ανθεμίων στα Λευκάδια και τη Σχολή του Αριστοτέλη στη Μίεζα της Νάουσας, ακολουθώντας τα ίδια μονοπάτια που περπάτησαν και οι μαθητές του.
Αρχηγός της εκδρομής Χαρμάνας Χ. και συνοδοί: Πατσαβούδη Ρ. Δουλγερίδου Ε. Μπαλλή Μ

 

 

 

Add a comment

2017-18 Στο εργαστήριο κεραμικής των ΑΜΕΑ

Ένα δικό τους αγγείο από εκμαγείο έφτιαξαν οι 17 μαθητές/τριες της Ερευνητικής Εργασίας "Εξερευνώντας τα μουσεία του κόσμου", κατά την επίσκεψή τους στο εργαστήριο κεραμικής των ΑΜΕΑ στις 21/2/2018 .
Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου, τους μύησε στην ιστορία της κεραμικής αλλά και στα μυστικά του επαγγέλματος. Τους καθοδήγησε ώστε να δημιουργήσουν μικρά κεραμικά αντικείμενα και να νιώσουν την πλαστικότητα αυτού του αρχέγονου υλικού. 

Στο εργαστήρι αυτό, ΑΜΕΑ περνούν δημιουργικά το χρόνο τους και είναι εμφανές ότι δε χρειάζεται να είναι κάποιος ονομαστός καλλιτέχνης για να δημιουργήσει κάτι όμορφο. Οι άνθρωποι αυτοί περιβάλλονται με αγάπη από τους υπεύθυνους του κέντρου και νιώθουν ότι προσφέρουν κι αυτοί στην κοινωνία.
Ένα μικρό κέρασμα που τους πήγαμε, ήταν για να πούμε ευχαριστώ.
Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η Φώσκολου Μαρία, ενώ συνόδευσε η Δουλκερίδου Ελένη.

 

 

 

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2017-18 Στο εργαστήριο κεραμικής των ΑΜΕΑ

2017-18 PAINTBALL στη Θεσσαλονίκη

Ευκαιρία να παίξουν PAINTBALL, δόθηκε σε μαθητές/τριες της Β΄τάξης του σχολείου μας στις 20/12/2017, στο πλαίσιο των Ερευνητικών Εργασιών: "Φύση και Άθληση" με τον κ.Ηλία Ανδρίτσο και "Φύση και ανακύκλωση" με τον κ. Νίκο Βαλιέρο, καθηγητές φυσικής αγωγής.
Έμαθαν διασκεδάζοντας ή ...διασκέδασαν μαθαίνοντας...

 

Την επίσκεψη συνόδευσε και ο εκπαιδευτικός Γ. Παπαδόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2017-18 PAINTBALL στη Θεσσαλονίκη

2017-18 Καταστήματα εστίασης της πόλης μας

Στις 20/12/2017, ένα τμήμα Ερευνητικής Εργασίας της Β΄τάξης, με υπεύθυνη τη φυσικό μας Z. Χατζηαντωνίου, επισκέφθηκαν γνωστό μπιστρό και φαστφουντάδικο της πόλης μας, για να διερευνήσουν τις διατροφικές συνήθειες των νέων...
Είμαστε περίεργοι για τα συμπεράσματά τους...


Συνόδεψε και η εκπαιδευτικός Ν. Καλλιωτάκη

 

 

 

 

Add a comment

2017-18 Μουσεία Φωτογραφίας και Κινηματογράφου

4 Ερευνητικές Εργασίες συνεργάστηκαν κι έτσι, στις 20/12/2017, προέκυψε κοινή διδακτική επίσκεψη στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου στεγάζονται το Μουσείο φωτογραφίας και το Μουσείο Κινηματογράφου.

Το πρώτο επισκέφθηκαν τα projects«Μοντάζ εικόνας και ήχου» Α΄και Β΄λυκείου, με τον εκπαιδευτικό Γ. Γρηγοριάδη, ενώ το δεύτερο επισκέφθηκαν τα projects«Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» Β΄λυκείου, με την εκπαιδευτικό Ό. Καραμπάση, και «Γαλλικός κινηματογράφος» Β΄λυκείου, με την εκπαιδευτικό Μ. Φώσκολου.

Την επίσκεψη συνόδευσε και η εκπαιδευτικός Ε. Δουλγερίδου.

   

Add a comment