2016-17 Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 22/3/17, μαθητές της  A΄ τάξης  επισκέφθηκαν το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας αλλά και της ερευνητικής τους εργασίας για τα μουσεία της πόλης.

Υπεύθυνη και συνοδός καθηγήτρια η κ. Κοκκίνη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2016-17 Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο

2016-17 Μίεζα Ημαθίας

Διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών της Γ΄τάξης Ανθρωπιστικών Σπουδών, πραγματοποιήθηκε στις  /3/2017  στη Μίεζα, με τη συμμετοχή 27 μαθητών από το σχολείο μας αλλά και από το Μουσικό Σχολείο.

 

 

Οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το χώρο του Νυμφαίου της Μίεζας, ο οποίος θεωρήθηκε κατάλληλος από τον Αριστοτέλη για την εκπαίδευση του Μ. Αλεξάνδρου και άλλων 13 νεαρών Μακεδόνων της βασιλικής αυλής.

Επίσης, επισκέφθηκαν δύο από τους σημαντικότερους Μακεδονικούς τάφους στα Λευκάδια, τον  «τάφο της κρίσεως» και τον «τάφο των Ανθεμίων».

 

 

 

Αρχηγός της επίσκεψης ήταν ο  κ. Χαρμάνας Χ και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κυρίες Κοντίδου Ξ και Μαρμόρκου Ι.

Ι.

 

 

Add a comment

2016-17 Ενημέρωση-ξενάγηση στο ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

Στο ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ ενημερώθηκαν οι μαθητές/τριες της Β΄λυκείου στις 10/2 και της Γ΄λυκείου στις 22/2.
Δύσκολη η επιλογή σπουδών κι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ενημέρωση ξεκίνησε στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ με γενικές πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και συνεχίστηκε σε επιμέρους σχολές (φιλοσοφική, ιατρική, πολυτεχνείο κλπ) ανάλογα με τις επιλογές-επιθυμίες των μαθητών/τριών.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2016-17 Ενημέρωση-ξενάγηση στο ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

2016-17 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

Οι μαθητές της Α΄ και της Γ΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στις 30/11/2016 και στα πλαίσια των μαθημάτων Ιστορίας και Γαλλικών, επισκέφθηκαν το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, και παρακολούθησαν δύο μεγάλες εκθέσεις που φιλοξενεί το μουσείο:«O Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και«Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού» οι οποίες φωτίζουν το ζήτημα των ελληνογαλλικών σχέσεων τον 19ο αιώνα μέσα δύο σημαντικές ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τη Γαλλία: την Επανάσταση του 1821 και την Πολιορκία του Παρισιού το 1870.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2016-17 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

2016-17 Πρωτοδικείο Γιαννιτσών

Το Α4 στις 3/11, το Α1 στις 1/12 το Α2 στις 10/12/2016 και το Α3 στις 2/2/2017, επισκέφθηκαν το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών και παρακολούθησαν ποινικά δικαστήρια στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτική Παιδεία. Ενημερώθηκαν για τις τυπικές διαδικασίες και συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες απονομής δικαιοσύνης.

 

 

Αρχηγός των εκδρομών ήταν η κ.Χατζηγεωργίου Μαρία και συνοδός η κ. Κοντίδου Ξανθίππη.

 

 

 

 

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2016-17 Πρωτοδικείο Γιαννιτσών

2015-16 Αξιούπολη-Πολύκαστρο

Στις 30 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 38 μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου στην Αξιούπολη και το Πολύκαστρο στα πλαίσια των μαθημάτων Βιολογίας και Χημείας. Το πρόγραμμα περιείχε επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, του Ιερού Ναού της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ της Αξιούπολης, και του Λαογραφικού Μουσείου Πολυκάστρου. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια περιήγηση στο όμορφο Πολύκαστρο.

Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο κ. Νανούδης Γιώργος και συνοδοί οι: Σκάρπος Σπύρος , Βασιλειάδης Περικλής και Γιαλαμπούκης Νίκος.

 

Add a comment

2015-16 Άγιος Νικόλαος Νάουσας

Στις 30 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη 67 μαθητών/τριών της Α’ τάξης στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, στα πλαίσια των μαθημάτων Ιστορίας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στον χώρο, ενημέρωση των μαθητών και παιχνίδια στη φύση. Ο χώρος του Αγίου Νικολάου προσφέρεται για να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές το ρόλο της φύσης στην έμπνευση και γραφή λογοτεχνημάτων, αλλά και τον τρόπο που επηρεάζει το νερό και η γεωμορφολογία την εξέλιξη της ιστορίας. Τέλος, έγινε περιήγηση στη Σχολή του Αριστοτέλη.

Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η κ. Πατσαβούδη Ροδή και συνοδοί εκπαιδευτικοί οι: Δερμετζίδου Ζωή, Λαζαρίδης Αντώνης, Παρηγορίδου Σουμέλα και Σολδάτου Αναστασία.

 

Add a comment