2017-18 Άσκηση σεισμού

Σε μια σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα, η ενημέρωση μπορεί να σώσει ζωές.

Για άλλη μια φορά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, κι έτσι, στις 1/12/2017, ο Ανθυποπυραγός Παυλίδης Θεοδόσιος και ο πυροσβέστης Κουσίδης Αχιλλέας, οργάνωσαν άσκηση σεισμού και ενημέρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τους τρόπους αντιμετώπισης του θανάσιμου αυτού κινδύνου.

Στην άσκηση αυτή, οι εκπαιδευτικοί ακολούθησαν με ακρίβεια το Μνημόνιο Ενεργειών και ήταν όλοι στις θέσεις τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add a comment

2016-17 Άγχος: εποικοδομητικό αν ξέρουμε να το διαχειριζόμαστε...

Στις 2 και 8 Μαρτίου 2017, ο κ. Θανάσης Μπαζούκης, εκπροσωπώντας το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Πέλλας, κλήθηκε να μιλήσει στους μαθητές της Γ΄λυκείου για τη διαχείριση του άγχους, μια κατάσταση που αποδιοργανώνει την πνευματική και σωματική ηρεμία των εφήβων, ενόψη των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

 

Add a comment

2016-17 Στρατιωτικές Σχολές

Με τα φτερά της 110ης Πτέρυγας Μάχης πέταξαν οι μαθητές/τριές μας της Β΄και Γ΄τάξης, χάρη στους εκπροσώπους της που ήρθαν στο Πνευματικό Κέντρο για να μας ενημερώσουν για τις Σχολές Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκπρόσωποι όμως και από τη 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Έδεσσας μας μίλησαν για τις στρατιωτικές σχολές.
Ενδιαφέροντες οι ομιλητές....Δύσκολη η επιλογή...

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στις 7/3/17 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

 

 

 

 

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2016-17 Στρατιωτικές Σχολές

2016-17 Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Ενημερώνομαι-Προσέχω

Την Παρασκευή 17/2/2017, οι μαθητές/τριες της  Γ΄λυκείου, παρακολούθησαν την 5η και 6η ώρα σχετική ενημέρωση στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας,

Η ενημέρωση έγινε από την κα Καραντώνη Ελένη, Επόπτη Δημόσιας Υγείας, η οποία απάντησε σε καταιγισμό ερωτήσεων .

 

Add a comment

2016-2017 Στο ρυθμό...της καρδιάς

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, οι μαθητές/τριες του Γ1, στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας, ενημερώθηκαν από την κ. Αναστασία Μάτα, καρδιολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, για το κάπνισμα, την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο.

Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η βιολόγος κ. Ιωάννα Μαρμόρκου.

  

Add a comment

2016-17 Άσκηση για τους σεισμούς

Τα τελευταία συχνά "λικνίσματα" της γης εξαιτίας του εγκέλαδου, στάθηκαν η αφορμή για να γίνει νέα άσκηση εκκένωσης του κτιρίου υπό την επίβλεψη εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι πρώτα έδωσαν σχετικές οδηγίες.

Η άσκηση έγινε στις 17/11/2016 με βάση τον Εσωτερικό Κανονισμό για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2016-17.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: 2016-17 Άσκηση για τους σεισμούς

2016-17 Ενημέρωση για τις αγροτοδιατροφικές σχολές

Συμμεριζόμενοι την αγωνία των μαθητών/τριών μας της Γ΄λυκείου για το ποιες σχολές να επιλέξουν, στις 7/11/2016 εκπρόσωπος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή μας, ήρθε να μιλήσει για τις αγροτοδιατροφικές σχολές..

 

 

 

 

 

 

 

Add a comment