2022-23 Εξερευνώντας τον εγκέφαλό μας

Στις 22/03/23 μαθητές της Α, Β και Γ Λυκείου παρακολούθησαν τη δράση “Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο” (https://www.exploringthebrain.gr/). Στο σχολείο μας παραβρέθηκαν και μίλησαν στους μαθητές οι:

κ. Κωστάνος, φοιτητής Ιατρικής Σχολής, ο οποίος τους παρουσίασε μια ταινία για τον εγκέφαλο

κ. Κάτσενος, Βιολόγος - Υποψήφιος Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής, ο οποίος τους μίλησε μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι για τις εξαρτήσεις και τον τρόπο με τον οποίο προσανατολίζεται ο εγκέφαλος μας (Brain GPS)

Κ. Μυτιληναίος, Ιατροδικαστής - Νευροανατόμος, ο οποίος τους μίλησε για τις περιοχές του εγκεφάλου ενώ οι μαθητές ταυτόχρονα μπορούσαν να επεξεργαστούν προπλάσματα εγκεφάλου αλλά και να παρατηρήσουν στα μικροσκόπια νευρικά κύτταρα από εγκέφαλο ποντικιού και ανθρώπου.

Παράλληλα οι μαθητές συζήτησαν αρκετή ώρα με τους επιστήμονες-καλεσμένους μας και μπόρεσαν να ρωτήσουν ότι απορία είχαν ή τους δημιουργήθηκε, για τον εγκέφαλο, την ανατομία αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του, πως πραγματοποιούνται οι διαδικασίες της μάθησης και της μνήμης, για ασθένειες και φάρμακα και πολλά άλλα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας 3 σχολείων: 2ο ΓΕΛ, 2ο Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός για το σχολείο μας: Συροπούλου Ελεάνα, Βιολόγος

 

 

 

 

  

Άρθρα ενότητας