2016-17 Θέλω-Δημιουργώ-Προσφέρω

Υπεύθυνες καθηγήτριες: 

Παρηγορίδου Μέλα ΠΕ06

Πατσαβούδη Ροδή ΠΕ02

Παπάζογλου Μαρία ΠΕ03

Στόχοι του προγράμματος που επιτεύχθηκαν:

Σύνδεση σχολείου κοινωνίας, ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη ζωή και την κοινωνία, ανάπτυξη συνεργατικού πνεύματος, ανάπτυξη κριτικής σκέψης και οργανωτικών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές/τριες, αφού κατασκεύασαν χειροτεχνήματα, τα διέθεσαν στην Παραμυθούπολη ένταντι συμβολικών ποσών, τα οποία στη συνέχεια προσέφεραν στο χωριό SOS στο Φίλυρο, διοργανώνοντας για το σκοπό αυτό εκπαδευτική επίσκεψη.

Επίσης διοργάνωσαν εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Αξιολόγηση του προγράμματος:

Οι μαθητές ενεργοποιήθηκαν από τα ερεθίσματα που δέχτηκαν, απελευθέρωσαν τη δημιουργικότητα τους , ανέλαβαν πρωτοβουλίες και μέσα από την ομαδική εργασία έμαθαν να μοιράζονται ευθύνες και γνώση. έμαθαν να αναλαμβάνουν δράση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και απέκτησαν επαγγελματικές, οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες

Ενθουσιάστηκαν όχι μόνο από τα αποτελέσματα του προγράμματος αλλά και από τη διαδικασία υλοποίησης. εργάστηκαν με πολύ κέφι, με πάθος και συνεργάστηκαν άψογα. Μόνο ευχάριστα συναισθήματα μοιράστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και με την ολοκλήρωση του προγράμματος.