2015-16 Διαξιφισμοί με χιούμορ

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 με δίωρες συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων και καταιγισμό ιδεών πάνω στο περιεχόμενο και τις κατευθύνσεις για όλη χρονιά. Συγκροτήθηκαν πενταμελείς ομάδες οι οποίες ασκούνταν στους διαξιφισμούς επιχειρημάτων. Στην πορεία τέθηκε ένας πολύ αξιόλογος στόχος: η συμμετοχή των ομάδων στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας, που πραγματοποιούνται στο νομό κατά το μήνα Φεβρουάριο, αλλά και στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Έτσι οδηγηθήκαν οι ομάδες ομαλά στους σχολικούς αγώνες. Στους Αγώνες διαγωνίστηκαν οι εξής:

Σταμενίτου Αθανασία τάξη Β΄
Βουζίνα Χρυσούλα Τάξη Β΄
Παπαθανασίου Ηλίας Τάξη Β΄
Τσακίρη Ευανθία Τάξη Β΄
Κενανίδης Χρήστος – Ρωμανός Τάξη Α΄

Οι υπόλοιποι μαθητές συνέδραμαν επικουρικά στην προετοιμασία των ομάδων με την αναζήτηση επιχειρημάτων, την ηθική ενίσχυση και το χιούμορ τους.

Μετά τη συμμετοχή των ομάδων στον παραπάνω διαγωνισμό οι ομάδες ξαναενώθηκαν και συζήτησαν το περιεχόμενο και την εφεξής πορεία και μορφή των δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος, αλλά και τη σημαντική εμπειρία που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς. Προκρίθηκε η μορφή της συνέντευξης με διακωμώδηση της πολιτικής επικαιρότητας ως τρόπος παρουσίασης του προγράμματος στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατασκευή κολάζ με αντίστοιχο περιεχόμενο. Το κολάζ ετοιμάστηκε και αναρτήθηκε στην παρουσίαση από τους μαθητές: Παπαδόπουλο Στέργιο και Ζαφειρίου Χρυσούλα. Επίσης, το φετινό μας πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του περυσινού και μπορείτε να δείτε τμήμα του περσινού στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.slideshare.net/mpaschoudi89/2-48179150

Εμείς οι μαθητές …..

Στην αρχή του προγράμματος δείξαμε ενδιαφέρον και είχαμε απορία, αλλά και αρκετή περιέργεια για το πρόγραμμα. Άλλωστε, είχαμε μάθει ότι πέρσι στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας το σχολείο μας προκρίθηκε. Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε προβληματισμός κατά τις συζητήσεις, ενώ άρχισε να εκδηλώνεται και αρκετός ενθουσιασμός. Η ένταση και το πάθος μας αυξάνονταν βαθμιαία κατά την προσομοίωση αγώνων και σε όλη τη διαδικασία των «αντιπαραθέσεών» μας συναγωνιζόμασταν ποιος θα προβάλει τα πιο πετυχημένα επιχειρήματα. Η δικαίωση ήρθε με την καλή θέση που πήραμε στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας.

Η αδρεναλίνη ανέβηκε στους διαγωνισμούς. Είναι σπουδαίο να πολεμάς με το λόγο, αναίμακτα αλλά αποτελεσματικά!!!

Μακάρι να τα ξαναπούμε και του χρόνου!!!

.