2018-19 Επίσκεψη στη Βουλή και το Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου

Ο "ιερός ναός της δημοκρατίας", η Βουλή, δεν παύει να προκαλεί δέος, σε όσους την επισκέπτονται...Έτσι και φέτος, η Β΄λυκείου δεν αντιστάθηκε στην πρόσκληση. Με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς: Παπαθεμιστοκλέους Α, Μακαριάδη Σ, Γιαλαμπούκη Ν και Χατζημωϋσιάδη Π, επισκέφθηκαν εκτός από τη βουλή και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώ παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την παράσταση «Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη»


Η επίσκεψη στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα στις 19/2/2019 έγινε για πρώτη φορά, με αφορμή τις ευρωεκλογές και το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα ψηφίσουν μαθητές/τριες λυκείου και στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή δράση «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»...

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Γραφείου, κ. Καπετανίδης, μίλησε στους μαθητές/τριες μας για την ιστορία της Ε.Ε., ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους παρουσίασε το πρόγραμμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω», το οποίο αποτελεί μια καμπάνια προώθησης της συμμετοχής όλο και περισσότερων ευρωπαίων πολιτών στις ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου 2019.

Οι μαθητές/τριες μας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολλοί από αυτούς θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές και έθεσαν ερωτήματα τα οποία με πολλή προθυμία απάντησε ο κ. Καπετανίδης.

Έχοντας συνειδητοποιήσει την αξία της ψήφου κάθε Ευρωπαίου πολίτη για τη συνέχιση και εξέλιξη της Ε.Ε., φύγαμε αποφασισμένοι να εργαστούμε με πολλή διάθεση στο πρόγραμμα « Αυτή τη φορά ψηφίζω» και να επεκτείνουμε τις δράσεις μας, για να αποκτήσει το σχολείο μας τον τίτλο του Σχολείου – Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Να τονίσουμε εδώ ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο μας επισκέφτηκε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016 μαθητές/τριες και καθηγητές μας βραβεύτηκαν και επιβραβεύτηκαν με τριήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ένα ταξίδι αλλιώς», υλοποιώντας πρόγραμμα Teachers4Europe.

Με σύνθημα GreeceKeepeuropingσυνεχίζουμε με συνέπεια την ευρωπαίκή πορεία του σχολείου μας.